Type Here to Get Search Results !

Предстојатељ и делегација Православне Цркве у Америци у посети Цариградској Патријаршији и Румунској Православној Цркви


Његово Блаженство Митрополит вашингтонски и Архиепископ америчко-канадски Тихон и делегација Православне Цркве у Америци боравили су у посети Цариградској Патријаршији од 7. до 10. јуна 2024. године. Тамо су имали сусрете са Његовом Светошћу Патријархом Цариградским Вартоломејем, Његовим Високопреосвештенством Митрополитом Халкидонским Емануилом, Митрополитом Талинским Стефаном, Предстојатељем Естонске Апостолске Православне Цркве, која је под јурисдикцијом Цариградске Патријаршије, и осталим члановима свештеног Синода Цариградске патријаршије.


Митрополит Тихон и делегација присуствовали су богослужењима у Патријаршијској Саборној цркви где су примили Свете Тајне тела и крви Христове на светој Литургији 9. јуна ујутру. На састанцима се разговарало о разним темама, укључујући њихова недавна путовања у Украјину и Румунију, као и питања везана за православље у Северној Америци.

Од 1. до 4. јуна представници Православне Цркве у Америци посетили су Украјинску православну цркву, а од 4. до 7. јуна посетили су Румунску православну цркву. Током посете Румунији, која је учврстила везе и пријатељство Православне Цркве у Америци са Румунском Православном Црквом, делегација је посетила манастир Путна, где је Митрополит Тихон служио Литургију, а приређен је пријем у Патријаршијском двору.


Превод са енглеског приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Оca.org