Type Here to Get Search Results !

Митрополит Теоклит: Послушност није одрицање од личне слободе


У недељу 7. по Духовима Високопреосвећени Митрополит јеријски г. Теоклит, из Грчке православне цркве, посетио је парохију Успења Пресвете Богородице у месту Ардамери, историјски и археолошки вредан храм, где је служио свету Литургију.


У својој беседи на богослужењу Високопреосвећени Митрополит је, након што је изразио своја снажна осећања за присуство на историјском месту, говорио о послушању. „Послушност“ – нагласио је проповедник – „није поверење у себе до краја живота“. То је милост коју нам Бог даје да закопамо своју вољу, да је ставимо у Његову руку, како би је Он могао променити и преобразити у свом присуству."

Он је нагласио да: „Послушност не значи служење или одрицање од личне слободе – која уништава човека, лишава га највреднијег дара живота – већ се у православљу послушање доживљава као одговорно и потпуно бесплатно, јавно деловање које благодати човека и које је саграђен са стрпљењем као израз синовског односа, под епитрахиљом искусног и светог духовника, након што је тестамент претходно сахрањен.“ Он је нагласио да је: „Ово је супротно ономе што медији данас промовишу под изговором „људског“. права“, „пробуђена култура“ нашег времена, нешто што међународни фактор и телевизија промовишу као цивилизацију и модеран начин живота!“


Превод са грчког приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Romfea.gr