Type Here to Get Search Results !

Патријарх Иринеј богослужио у храму Светог Апостола и Евангелиста Луке на Кошутњаку


Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 31. октобра 2016. године, поводом храмовне славе свету архијерејску Литургију у цркви Светог апостола и јеванђелисте Луке у Коштутњаку.


Саслуживали су протојереји-ставрофори Бранко Митровић, архијерески намесник београдско-посавски, Милан Виленица и Гајо Гајић, протојереји Никола Трајковић, Александар Петровић и Витомир Костић, протонамесник Раде Јовић, јереј Александар Милутиновић, протођакони Радомир Перчевић и Дамјан Божић, ђакони Владимир Руменић и Драган Танасијевић, што је уз многобројни верни народ са децом допринело торжествености празничног богослужења.
Свету Литургију својим појањем улепшао је хор Православни српски појци.

Вршилац дужности старешине храма Светог Луке на Кошутњаку јереј др Никола М. Гаврић упутио је речи благодарности Његовој Светости Патријарху на очинској љубави и пожртвовању да и овог празничног дана донесе велики благослов и духовну радост верном народу и братству храма.

Славско сабрање на Кошутњаку, као и предходних година, протекло је у молитвеном сећању на трагично пострадалог ктитора храма Светог Луке, почившег Веселина Бошковића. Његова супруга гђа Горана Бошковић са породицом и ове године је била достојан домаћин славе.