Type Here to Get Search Results !

Седнице Пленума и Епархијског савета Епархије жичке


Дана 8. фебруара 2018. године под омофором и благословом Епископа жичког др Јустина у храму Свете Тројице у Краљеву молебаном за призив Светог Духа, који су одслужили архимандрит Тихон (Ракићевић) и архимандрит Дамјан (Цветковић), отпочела је редовна скупштина Епархијског савета Епархије жичке.

Радни део седнице одржан је у просторијама Епархијског управног одбора, где је окупљене најпре поздравио домаћин, Епископ жички г. Јустин, након чега су разматрани сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији у 2017. години.

Направљен је пресек рада и пословања Епархије кроз исцрпне извештаје о финансијском пословању, грађевинским подухватима у парохијама и манастирима, социјалној делатности, успешном пословању на обнови и санацији шума, окончању сређивања епархијске архивске грађе, на којој се ради већ две године, као и о отпочетој сарадњи са Рударско-геолошким факултетом на истраживању и заштити изворишта у Епархији.

Разговарало се и о припрема за велики предстојећи јубилеј осам векова аутокефалности Српске Православне Цркве и државности који се слави 2019. године, као и о свим осталим питањима и темама које се тичу рада на унапређењу црквеног живота.

Из канцеларије ЕУО Епархије жичке