Type Here to Get Search Results !

Митрополит Онуфрије обележава 75. рођендан


Његовом Блаженом кијевском и све Украјине, митрополиту Онуфрију, веома вољеном предстојатељу Украјинске Православне Цркве, данас, 5. новембра 2019,  навршава се 75 година.


Митрополит Онуфријеје познат у целој Православној Цркви као кротак и смеран човек, човек молитве који ужива поверење православних верника. Он је заузврат веома одан своме стаду.

Владика се годинама подвизавао у два најважнија манастира Руске Цркве: Тројично-Сергијевој лаври и у Успенско-почајевској лаври и служио је Цркви као јерарх скоро 30 година.

Јерарси из целог православног света окупили су се у јуну ове године у Кијеву како би обележичи дан Његовог Блаженства, његову пету годишњицу као Предстојатеља Украјинске Цркве и 75. рођендан.

Архијереји из појединих помесних Цркава су велчичало живот и дело митрополита Онуфрија, ,еђу којима је Његово Преосвештенство епископа моравички Антоније (Српска Црква) похвалио лични пример који митрополит Онуфрије даје Цркви, рекавши: „За сваког православног човека Његово Блаженство  митрополит Онуфрије је пример побожности, монашких подвига и, како је апостол Павле говорио о светиљци, Његова Блаженство митрополит Онуфрије заиста је светиљка у православном свету“.

Долгоденствуј, Блажењејши Владико!