Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор Стојадин Павловић: Нека Божје јављање одагна таму овога времена!


Протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, директор Патријаршијске управне канцеларије и некадашњи ваљевски парох, началствовао је у 33. Недељу по Духовима Светом Литургијом у Храму Васкрсења Христовог где је и беседио. 


Прота је говорио о тами проузрокованој грехом, тами која је владала у Старом завету после које је дошао Христос као Спаситељ. „У тој тами онога времена Христос је изговорио речи које позивају на покајање јер је он тај који доноси Царство Небеско“, истакао је беседник, повезујући тадашње време са данашњим, пуним искушења, проблема, разних сплетки, подметања… 

„Тама онога и овога времена се преклапају“, додао је прота Стојадин, нагласивши да је Господ показао да можемо да будемо другачији, да човек може да чудотвори, као и да они који долазе на богослужења доносе светлост просвећења, делећи је са другима. Као светле примере данашњег времена, беседник је истакао медицинско особље које се бори за живот сваког човека. „Нека Божје јављање одагна таму овога времена“, поручио је отац Стојaдин.


Извор: Радио Источник