Type Here to Get Search Results !

Радио Светигора: Косметска кандила - Већ три године се питамо ко је и зашто убио Оливера Ивановића? (седамдесет друга емисија)


Поводом треће годишњице из архиве Радија ,,Светигора“ издвојили смо разговор који смо на прву годишњицу Оливеровог убиства, 16. јануара 2019. године водили са Мирославом Ивановићем, Оливеровим рођеним братом. Мирослав је тада казао да је оно што, на неки начин, ублажава бол цијеле породице сјећање људи који данас све више говоре о Оливеру.


Звучни запис беседе


“Људима се враћа сјећање на све шта је и како је Оливер за њих или за неког другог а они су били свједоци и очевици тога. У ситуацији сам да, шетајући градом, бивам заустављан од људи који осјећају потребу да ми нешто кажу. Углавном се то своди на опис и препричавање онога како им је Оливер помогао, како је у неким ситуацијама реаговао. Све то, у афирмативном смислу, помаже нам да мало утихне бол због Оливеровог губитка, јер и ми коначно, и онако нескромно, сад схватамо да је Оливер заиста био велики човјек“, каже г. Ивановић.

Са слушаоцима Светигоре је подијелио сјећање са Оливеровог суђења у моменту изрицања првостепене пресуде по којој је за једну оптужницу добио девет година затвора.

“Иза судског вијећа, у публици, чуо се врисак, плач! Једна невјероватна драма људи које смо морали умиривати. У исто то вријеме Оливер се окреће и рукама показује, и говори Смирите се, није ово ништа. Још ћемо се ми борити“. Дуго сам у судству, али нисам имао прилике да видим толику храброст“, казао је судија Мирослав Ивановић.

У животу породице Ивановић и животу Оливера Ивановића спојено је оно нераскидиво: Косово и Метохија и Црна Гора, Косовски завјет и учење Марка Миљанова. Оливер ће живјети вјечно јер их је испунио!


Извор: Радио Светигора