Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин богослужио у Световазнесенском храму у Жаркову: Бог непрестано куца на врата нашег срца

Христос подједнако воли свакога и сваком човеку жели спасење, без обзира на дубини његовог пада, на количину његових слабости и његовог промашаја. Уместо да одговоримо на љубав Божју, ми се трудимо да оставимо добар и леп утисак на људе око нас, што је веома варљиво. Бог непрестано куца на врата нашег срца, а од нас се тражи први и најмањи корак, да кренемо ка Њему, а Он да потрчи нама у сусрет, да нас загрли и учини нас својом децом, рекао је Епископ хвостански Јустин беседећи на литургијском сабрању у Световазнесенском храму у београдском насељу Жарково.

У недељу 6. фебруара 2022. године на празник преподобне Ксеније римљанке, а у недељу о Закхеју, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у Световазнесенском храму у београдском насељу Жарково. 

Епископу хвостанском саслуживало је свештеничко братство наведеног храма, уз молитвено учешће великог броја народа Божјег који је свакодневно сабира у овом велелепном храму који је освећена у недељу, 2. маја 1938. године од стране блаженопочившег патријарха српског Гаврила Дожића.

Епископ хвостански Јустин беседио је на тему јеванђелске перикопе о чудесном и преображујућем сусрету Христа и Закхеја, наглашавајући да нам ова јеванђелска прича указује на важност заједнице са Господом. Христос подједнако воли свакога и сваком човеку жели спасење, без обзира на дубини његовог пада, на количину његових слабости и његовог промашаја. Уместо да одговоримо на љубав Божју, ми се трудимо да оставимо добар и леп утисак на људе око нас, што је веома варљиво. Бог непрестано куца на врата нашег срца, а од нас се тражи први и најмањи корак, да кренемо ка Њему, а Он да потрчи нама у сусрет, да нас загрли и учини нас својом децом, рекао је Епископ хвостански Јустин поучавајући о потреби спознаје љубави Божије која нам се свакодневно изобилно дарује. 

Сваки истински сусрет са Христом значи спасење и преображење, и ако не приметимо у свом животу да смо после сваке свете Литургије за нијансу бољи људи, ако то не осетимо онда ништа нисмо приметили нити сусрели Христа у свом животу. Никада немојте сумњати у љубав Божију. Нама се предлаже и нуди да се определимо за Христа, ка кренемо Његовим путем, да волимо Бога свим срцем својим и ближње као самога себе, да се одрекнемо свога себичлука и егоизма, да праштамо једни другима, гледајући у свакоме човеку брата и ближњега свога. На тај начин вечност ће почети да улази у наш живот, а наш живот и стремљење добиће нову димензију којој неће бити краја, закључио је Епископ хвостански Јустин. 


Извор: Телевизија Храм