Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Црква је место сусрета неба и земље


Црква је место сусрета неба и земље, сусрета пролазнога, земаљскога, и непролазнога, небескога. Црква јесте радионица у којој се ми пропадљиви, и смртни, кроз свете врлине, али пре свега кроз свету Литургију Цркве, преображавамо у свете Божије људе, - рекао је Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г.Јустин у литургијској проповеди на евхаристијском сабрању у храму Светих 40 мученика севастијских у Дражњу, у београдском насељу Гроцка.

Његово Преосвештенство, Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, предстојао је светим евхаристијским сабрањем у недељу Свих Светих, 19. јуна 2022. године, у цркви Светих 40 мученика севастијских- Младенаца у Дражњу, у београдском насељу Гроцка.

У својој поучној беседи, Епископ Јустин је рекао да је позив на светост упућен свима, сваком поколењу. Нису свеци неки људи из далеке прошлости, митска бића која гледамо на иконама и фрескама, и о којима слушамо лепе, и по мало чак невероватне приче. Свети Божији људи су реални, били и живели у овоме животу, имали су све слабости и борбе које и ми кроз свој живот имамо, али су имали непоколебљиву веру, наду и неисцрпну и неограничену љубав према Богу и према ближњима. И то је оно што их је учинило светима. Епископ Јустин је истакао да је пут светости, пут на који смо сви позвани.


Извор: Телевизија Храм