Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Наша мера је да будемо богови по благодати


На празник Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског, храмовне славе Манастира Јежевице, Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин началствовао је Светом Архијерејском Литургијом, уз саслужење архимандрита Тимотеја из Манастира Вазнесења, протосинђела Германа из Манастира Раче, протосинђела Уроша из Манастира Увца, протосинђела Стефана из Манастира Згодачице, јеромонаха Илариона из Манастира Преображења, јереја Богдана Митровића, пароха јежевичког, као и ђакона Стефана Симића.

Владика нас је у слову своје архипастирске беседе подсетио на стање у свету, времену када је „охладнела љубав многих“, и позвао да испунимо закон Божији радећи на себи и угледајући се на Светог Николаја Мирликијског, да имамо љубав према Богу и љубав према ближњем и да тако постанемо богови по благодати.

Поводом славе овог манастира сабрало се и монаштво Епархије жичке из Манастира Благовештења, Сретења, Каменца, Ковиља, Стјеника, Свете Тројице, Стубла, Рујна, свештенство из Заблаћа и Атенице, као и мноштво верног народа, а славу манастира благољепијем појања увеличали су протопсалт Иван Трајковић и монахиње из Манастира Благовештења.

У току Свете Литургије причестио се велики број монаштва и верног народа. По заамвоној молитви, Владика Јустин је пререзао славски колач и честитао славу настојатељици манастира мати Јовани.

По завршетку Литургије трудом мати Јоване и верника уготовљена је пригодна трпеза у свечаној трпезарији манастира.


Извор: Епархија жичка