Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Благодаћу Божјом побеђујемо искушења

У уторак, 31. октобра 2023. године, када Црква слави Светог апостола и Јеванђелиста Луку и Светог Петра Цетињског, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је свету архијерејску Литургију у капели Светог Василија Острошког у Петровој Слатини.


Епископу Херувиму саслуживали су протојереј-ставрофор Добривоје Филиповић, парох у пензији, јереј Драган Ристанић, парох петровослатински и протођакон Војислав Николић.

- Данашња искушења које свет намеће су велика и одвраћају нас од стварности, од хришћанског живота и хришћанских вредности. Свет је отишао у крајност и одвраћа нас од Цркве и Јеванђеља, од традиционалних вредности. Води нас у кошмар и незнање, ништавило у којем не можемо препознати себе нити смисао живота. Благодаћу Божијом можемо превазићи то искушење, испунити смисао. Уколико слушамо Реч Божију и део смо Царства кроз Свето Причешће бићемо деца Божија, народ Божији. Сви смо једно у Христу, што Господ од нас и тражи. То је аутентичан начин живота, у Христу, рекао је Епископ Херувим у беседи. 


Извор: Епархија осечкопољска и барањска