Type Here to Get Search Results !

Отворена богословска школа за ванредну наставу у немачкој епархији Руске цркве


Ове јесени почела је с радом Православна богословска школа за ванредну наставу (онлајн) под окриљем Епархије берлинске и немачке Руске цркве, намењена православним хришћанима, као и припадницима других верописповести који се интересују за православно учење. Отварање школе одобрио је Епархијски савет 2. октобра, а по благослову архиепископа руског Тихона.


Нова богословска школа је потребна због све већег броја људи који су заинтересовани за православну веру или се спремају за крштење, или који су већ православни а нису стекли довољна катихетска знања, јављају из Берлинске епархије.

У овој епархији је и све већа потражња за наставницима и катихетама који би могли да предају православну веру на немачком језику у овој недељној школи.

Школа ће пружити два курса:

Увод у Православље: Једногодишњи курс намењен одраслима који желе да постану православни или стекну основна знања о православној вери. Курс пружа наставу из догматског учења Цркве, практичне стране црквеног живота, богослужења и богослужбене  година. Није потребно претходно познавање богословља.

Богословски смер: трогодишњи курс који пружа темељито и систематско знање за лица која желе да раде као наставници у недељној школи, катихете, чтеци, итд., или једноставно желе да продубе своје разумевање православља. Курс обухвата свештену историју Старог и Новог завета, догматско богословље, литургику, историју Цркве, систематско богословље, упоредно богословље, аскетику и патрологију. Основно знање је обавезно и проверава се на уводном интервјуу.

Дипломирани студенти богословског курса добијају сертификат.

Настава се изводи на немачком језику и отворена је за ученике из било које епархије. Одржава се једном недељно, у трајању од 90 минута. Испит се одржава на крају сваке школске године.

Богословски смер ове године уписало је 58, а уводни 56 студената. Упис за наредну академску годину почиње 5. јуна. За више информација погледати веб страницу школе.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com