Type Here to Get Search Results !

Упркос грипу Папа ће отпутовати у Дубаи

Фрање на Ангелусу у Ватикану: „Нашем свету прети климатска криза, која угрожава живот на земљи, а, посебно, будуће нараштаје“.


Упркос акутној болести грипа, папа Фрања се држи својих планова путовања за следећи петак. На молитви за ручак у Ватикану, 86-годишњак, који је био видно лошег здравља, дао је да се прочита текст у којем је писало: „Следећег викенда путујем у Уједињене Арапске Емирате да говорим на Светском самиту о клими у Дубаију Субота. Захваљујем свима који ме прате својим молитвама на путовању и ​​који су посвећени спасавању заједничког окружења."

Други пасус текста каже: „Нашем свету прети климатска криза, која угрожава живот на земљи, а, посебно, будуће нараштаје. То је против плана Бога, који је створио све за живот.“ Ватикан је у суботу поново објавио план путовања.

Светска климатска конференција почиње у Дубаију 30. новембра. Научници, политичари и представници грађанског друштва желе да до 12. децембра разговарају о борби против климатских промена и о статусу имплементације Париског споразума о клими.

Папа Фрања ће посетити Дубаи од 1. до 3. децембра. Жели да буде први католички поглавар Цркве који ће одржати говор на самиту и отворити међурелигијски павиљон у кругу конференције. Предстојећа конференција могла би да буде прекретница ако се договоре о обавезујућим облицима енергетске транзиције, нагласио је Папа у свом најновијем еколошком писму „Лаудате Деум“ објављеном у октобру. Билатерални састанци иза затворених врата заузимају већину Папине посете емирату. У светлу ратова и сукоба, очекују се размене мишљења које се не тичу само климатских промена.


За наш портал превод са немачког приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at