Type Here to Get Search Results !

Четрдесетодневни помен схи-монаху Јовану (Манојловићу)


Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију са четрдесетодневним поменом схи монаху Јовану Манојловићу (1934-2023) у манастиру Јошаници 4/17. новембра 2023. године о прослављању Св. Јоаникија Великог и Светог мученика Никандара са осталима пострадалим са њиме.


Звучни запис беседе


Преосвећеном владици саслуживали су свештеници и свештеномонаси: архијерејски намесник белички, протојереј Александар Гајић, настојатељ Светопајсијевског манастира у Шуљковцу протосинђел Пајсије Илић,старешина цркве Светих апостола Петра и Павла у Јагодини, јереј Милан Ђорђевић и јереј Милош Јелић из Јагодине, протођакон Иван Гашић и Владимир Руменић из Архиепископије београдско-карловачке, уз присуство монаштва и верног народа и појање Свештеничког хора Архијерејског намесништва беличког.

Након причешћа верних и парастоса у цркви, уследио је обилазак гроба уснулог у Господу схи монаха Јована где је служен мали помен. За све присутне, братија манастира Јошанице предвођени игуманом, архимандритом Евтимијем, припремила је лепо послужење за покој душе свог вољеног сабрата.


Извор: Епархија шумадијска