Type Here to Get Search Results !

Прогоњени митрополит Лонгин добио срчану аритмију за време претреса његовог аутомобила


Украјинске власти и даље малтретирају Његово Високопреосвештенство митрополита банченског Лонгина, архијереја канонске Украјинске православне цркве, чиме погоршавају његово иначе лоше здравствено стање.


Његово Високопреосвештенство, који је на мети државе због свог принципијелног одбијања да напусти Православну цркву, претрпео је неколико тешких здравствених ситуација од када је држава почела да га прогања. У јулу је доживео мождани удар, а почетком овог месеца је примљен у болницу са атријалном фибрилацијом. Прошле недеље је подвргнут операцији срца.

А 25. децембра 2023. поподне, приликом још једног случаја узнемиравања од стране власти, Митрополит је доживео још један здравствени проблемј. Манастир извештава:

„Данас, за време превоза из једне болнице у другу града Кијева аутомобил митрополита Лонгина је безразложно задржан и претресен на једном од контролних пунктова. После овог инцидента здравствено стање Његовог Високопреосвештенства се погоршало и он је доживео срчану аритмију. Лекари тренутно покушавају да му успоставе нормалан срчани ритам. Молимо за ваше свете молитве!!!“

Иако је званично признат као херој Украјине, јер је усвојио стотине сирочади, држава га сада сматра непријатељем, пошто чврсто остаје у Православној цркви. Оптужен је за „подстицање верског непријатељства“ – иста лажна оптужба је подигнута против више православних владика.

Наоружане снаге безбедности опколиле су и претражиле његов манастир прошлог месеца, плашећи сирочад која тамо живе.

Стотине православних верника у Букурешту и Кишињеву окупља се испред својих украјинских амбасада у знак подршке митрополиту Лонгини, који је румунског порекла.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com