Type Here to Get Search Results !

Кенија: Освећен камен темељац Православне мисије свете Марије Египћанке и уточишта


Протеклог викенда о. Антипас Одијамбо је угостио свештенике из архијерејског намесништва Какамега у западној Кенији у селу Гем како би положили камен темељац за будућу цркву Православне мисије свете Марије Египћанске и уточишта. Као  камен темељац послужио је  велики камен са те локације смештен усред крста направљеног од ручно израђених и овде испечених опека.


У четвртак је узорана земља да би се обавила прва сетва кукуруза ове  Мисије. Неколико пољопривредника ће бити запослено  у  пројекту отварања  радних места при Мисији.

У суботу 10. фебруара служена је Литургија и приређена трпеза љубави. Присуствовало је на десетине душа из села Гем, од којих су многи ангажовани на обради овог имања, заједно са својим породицама и мештанима. У недељу 11. фебруара служена је Литургија у цркви светог Пантелејмона, где је крштено троје деце.

Православна мисија свете Марије Египћанке напредује уз помоћ многих приватних добротвораа, њене сестринске парохије у Сједињеним Државама, Православне цркве свете Марије Египћанке у Розвелу, Џорџија, и  платформе Православна Африка. Мисија свете Марије Египћанке је створила радна места и привукла наду и интересовање локалног намесништва, с намерава да постане духовни центар округа Гем и Сиаја у Кенији.

Литургије се служе два пута месечно са локалним свештенством и многим сељанима који долазе на богослужења.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com