Type Here to Get Search Results !

Епископ Милутин дочекао сестринство Свете Лидије са поклоницима из Грчке


Групу поклоника из сестринске нам Грчке, предвођених монахињама из манастира Свете Лидије у Аспровалти, Преосвећени Епископ ваљевски г. Милутин примио је данас у Храму Светог Нектарија Егинског у Ваљеву. 


Пожелевши им добродошлицу у завичај Светог Владике Николаја и Преподобног Оца Јустина Ћелијског, међу Грцима за земаљског живота као светитеља поштованог, Владика Милутин упознао их је са градњом храма посвећеног грчком чудоворцу, чији се култ за кратко време у српском народу изузетно развио. Сестринство манастира Свете Лидије познато је по богатој харитативној делатности, о чему сведоче бројни хуманитарни конвоји упућени народу Србије деведесетих година, стотине збринутих рањеника и сирочади, обезбеђених стипендија за ученике и студенте…

Такође, манастир Свете Лидије познат је по савременој штампарији у којој су штампана издања манастира Хиландар, као и изузетно развијеној медијској делатности (радио и телевизијска станица). Храм Светог Нектарија Егинског на њих је оставио снажан утисак, због чега су направиле обиље видео и аудио записа, који ће бити коришћени за програм.

Поклоници из Грчке посетили су и манастире Лелић и Ћелије, са чијим је сестринством манастир Свете Лидије реализовао разне милосрдне акције. Како обично бива приликом оваквих сусрета, размењени су пригодни дарови, уз узајамно благодарје и жеље да се ускоро поново сретну.