Type Here to Get Search Results !

Епископ Фотије позвао вернике да се причешћују


Епископ зворничко-тузлански Г. Фотије позвао је вернике да долазе у храмове на молитве и причешћа, јер не треба да се плаше вируса корона, преноси Епархија зворничко-тузланска.


У другу недељу Великога поста, која је посвећена успомени на светога Григорија Паламу, 15. марта 2020. године, Епископ зворничко-тузлански Г. Фотије служио је Свету архијерејску Литургију у саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зворнику, коме су саслуживали протојереј-ставрофор Видоје Лукић, протојереј-ставрофор Раде Тешић, протојереј-ставрофор Славенко Томић, протојереј Јован Максимовић, протођакон Славољуб Милошевић и ђакон Јован Ашћерић. 

Преосвећени Владика је током Свете Литургије поучио верни народ пригодном беседом у којој се осврнуо на појаву новог корона вируса и рекао да је сада наша вера на испиту и да је посреди борба која показује докле смо стигли у вери. Према његовим речима, добро је долазити у храмове, Бог је јачи од сваке болести и искушења, јер када су кроз бурну историју биле епидемије и онда су људи долазили у цркву на молитву, исповедајући се и причешћујући, без страха.