Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор Бранко Тапушковић у емисији "Питајте свештеника": Митрополит нас је учио богољубљу, братољубљу, и човјекољубљу а на нама је да останемо на његовог светом путу


Протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић на почетку емисије је тумачећи јеванђелску причу о исцјељењу згрчене жене у суботу казао да није битно испуњавање форме већ је битно познавати суштину.


Звучни запис емисије


Он је говорио и о празнику Светог Андреја правозваног кога смо данас прославили.

Говорећи о Божићном посту отац Бранко каже да пост није одрицање него стицање-стицање свих хришћанских врлина и помирење са ближњима својим у којима смо позвани да тражимо само врлине а никада мане.

Отац Бранко је са слушаоцима нашег Радија подијелио своја сјећања на нашег блаженопочившег Митрополита Амфилохија уз кога је провео четврт вијека и чијом је руком рукоположен у свештенички чин. Он је исказао захвалност Митрополиту на несебичној саможртвеној љубави коју је сијао на све нас.

“Код нашег Митрополита се није чекало на ред да нас прими, он је долазио сам онима којима је био најпотребнији. Научио нас је да нисмо ту да нам служе него да смо ми они који треба да служимо браћи својој видајући братске ране и враћајући наш однос на мјеру људског достојанства. Тек са видимо колика је била његова жртва за све нас. Наш Митрополит светогорац учио нас је богољубљу, братољубљу, и човјекољубљу а на нама је да останемо на његовог светом путу“- каже отац Бранко.

Свештеник Бранко Тапушковић је потом одговарао и на остала питања наших слушалаца а оговоре ћете чути ако одслушате ову душекорисну емисију.


Извор: Радио Светигора

Рубрика