Type Here to Get Search Results !

Прота Слободан-Бобан Јокић: Митрополит Амфилохије и архимандрит Лука (Анић) су двије духовне громаде које су оставиле печат неизбрисиви у мом животу


Осим молитвеног сјећања које, надам се, неће никад престати, желио сам да и на неки видљиви начин утиснем печат да је ова књига сјећање, прије свега, и захвалност њима двојици због тога што сам данас ово што јесам и што идем кроз живот као хришћанин и свештеник, касније то рукоположење преко руку Владике Јоаникија.

Повезан садржај: 

Протопрезвитер-ставрофор Слободан Јокић: Ломљење хљеба


Звучни запис разговора


Они су ме учили шта је смисао тог хљеба живота, које је Свето Причешће, и тог литургијског живота. Кад се утемељите у животу на правим основама, кад су те основе чврсте и јаке, кад их „ударају“ овакви људи, као што су Митрополит Амфилохије и отац Лазар Острошки, онда вам је све некако лакше.

Кад су јаки темељи онда може нешто да се изгради, сад, колико сам се изградио то Бог и народ Божји нека суде“, каже у разговору за Радио Светигору протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архиејерејски намјесник никшићки, чија књига „Ломљење хљеба“ је, ових дана, изашла из штампе, у издању Института за српску културу из Никшића.


Извор: Радио Светигора

Рубрика