Type Here to Get Search Results !

Одржана седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије осечкопољске и барањске


​У петак, 26. марта 2021. године, одржана је редовна седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије осечкопољске и барањске. Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски Г. Херувим, служио је „Призив Светог Духа пред почетак заседања“, у параклису Светог првомученика и архиђакона Стефана, у Патријаршисјком двору, у Даљу.


На почетку седнице, Епископ Херувим се обратио свим члановима ових Епархијских тела поздравном речју, зажелевши благословен почетак седнице, посебно се захваливши свима присутнима на доласку упркос епидемиолошкој ситуацији у којој се тренутно налазимо. Изразио је своју забринутост због дуготрајности пандемије Корона вируса, а која се итекако тиче нормалног функционисања, како богослужбеног живота Цркве у Епархији, тако и њених епархиота, са надом и молитвом да ће ова пошаст убрзо проћи и да ће се изазови који су пред нама превладати на добро уз помоћ Божију.

У наставку заседања, службеник епархијске канцеларије је прочитао поздравни телеграм Његовој Светости АЕМ и Патријарху српском г. Порфирију, а потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима током претходне године. Затим су прочитане су и усвојене Президијалне одлуке Епископа и веома исцрпан извештај духовног и материјалног деловања црквених општина у Епархији осечкопољској и барањској, као извештај завршних рачуна за предходну, те план и предлог буџета за 2021. годину. Посебан осврт извештаја је био и на мисијском животу Епархије, те извештај Катихетске канцеларије Епархије осечкопољске и барањске о реализацији верске васпитно-образовне наставе у основним и средњим школама. Сви аспекти су размотрени током ове опширне и конструктивне седнице у којој су сви чланови учествовали врло активно.

По завршетку заседања уприличено је прогодно окрепљење, након чега су се сви присутни растали од свог Епископа кренувши ка својим парохијама и домовима благодарећи Господу за успешно заседање и плодоносни рад.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска