Type Here to Get Search Results !

Патријарх-Католикос све Грузије Илија II састао се са руководиоцем послова Украјинске Православне Цркве


На дан 7. јуна 2021. године Његова Светост и Блаженство Патријарх-Католикос све Грузије Илија II састао се у Тбилисију са митрополитом бориспосиљским и броварским Антонијем, руководиоцем послова Украјинске Православне Цркве.


Митрополита Антонија пратио је протојереј Николај Данилевич, заменик председавајућег Одељења за спољне црквене послове УПЦ. Састанку су присуствовали и протођакон Вадим Новински и протођакон Алексеј Пертин, свештеници Украјинске Православне Цркве.

Са стране Грузијске Православне Цркве учествовали су митрополит сенакски и чкоротцуиски Шио, местобљуститељ Патријаршијског трона, митрополит зугдидски и цаишски Герасим, председавајући Секретаријата за иностране послове Грузијске Патријаршије, митрополит ахалцишки и тао-кларјетски Теодор, митрополит горијски Андреј, сарадници Патријаршије.

Током разговора који се одвијао у топлој братској атмосфери, митрополит бориспољски и броварски Антоније причао је Његовој Светости и Блаженству Патријарху-Католикосу Илији о реалном стању ствари у украјинском Православљу. Разговарало се и о начинима даље сарадње са Грузијском Православном Црквом.

Истог дана руководилац послова Украјинске Православне Цркве састао се са митрополитом сенакским и чкоротцуиским Шиом, местобљуститељем Грузијског Патријаршијског трона.


Извор: Сектор за информисање ОСЦП-а