Type Here to Get Search Results !

Васкрс у Врању


Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије служио је полуноћницу, васкршње јутрење и Прву, поноћну, Литургију у Саборном храму Свете Тројице у Врању. Епископу је саслуживало свештенство Саборног Храма Свете Тројице.


Као и сваке године, на полуноћници и Васкршњем јутрењу, у порти Саборног храма, благодат Духа Светога сабрала је велики број верника, који су "примили Светлост од незалазне Светлости", палећи своје воштанице са воштаница од свога Архипастира и својим присуством у Литији, прославили Христа, Васкрслог из мртвих.

Ујутру, Свету Литургију у Саборном храму служио је протојереј-ставрофор Александар Јовановић, парох V врањски.

Његово Преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије је на Васкрс узео учешћа у прослави Празника над празницима - Пасхе Господње, у  храму Светог великомученика Димитрија у Прешеву, где је честитао Васкрс и обавестио верни народ о предстојећој обнови храма и припреми за прославу 120 година обнове храма Светог великомученика Димитрија у Прешеву (1905-2025).

Као домаћин, Његово Преосвештенство Епископа врањскои Господин Пахомије, у просторијама Црквене општине Врање је уприличио Васкршњи ручак за избеглице из Украјине, које су смештене у Прихватном центру у Врању.


Извор: Епархија врањска