Type Here to Get Search Results !

Митрополит Теодосије: Верни народ Косовског Поморавља се усрдно сабира око својих светиња


Свету aрхијерејску Литургију служио је Архиепископ и Митрополит рашко-призренски г. Теодосије уз саслуживање свештенослужитеља Епархије и великог броја верног народа из Косовског Поморавља.


У својој беседи Митрополит је говорио о значају празника подсетивши да су се апостоли после Христовог вазнесења  често окупљали и заједно се молили Богу очекујући с нестрпљењем обећанога Утешитеља, Духа Светога, који од Оца исходи. Тако исто се и верни народ Косовског Поморавља окупља око својих светиња.

,,Драга децо Божија, нека Господ благослови на данашњи празник све вас, нарочито да вам јавно одам захвалност што сте истрајни да останете своји на своје, у својим домовима, да сачувате земљу наслеђену од својих очева и дедова, прадедова. Наше живљење и исчекивање спасења је исто оно исчекивање које су апостоли дочекали када им се Дух Свети јавио у виду огњених језика. И као што су они изашли у свет и проповедали свима, тако и ви вашим примером проповедате и сведочите ко сте и коме припадате”.

Светој чаши је приступио велики број верника, а посебно деце.

Након Свете Литургије, Митрополит Теодосије је благословио славске дарове, а у порти храма приређен је културно-уметнички програм на коме се представио КУД “Манасије Цонић” сплетом народних песама и игара из Косовског Поморавља.


Извор: Епархија рашко-призренска