Type Here to Get Search Results !

Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Паја Алтеров, умировљени парох силбашки

 

У недељу, 7. новембра 2021. године, у јутарњим часовима, уснуо је у Господу протојереј-ставрофор Паја Алтеров, умировљени парох силбашки.


Прота Паја је рођен 24. августа 1950. године, у Кулпину, где је завршио основну школу, а потом је школовање наставио у Богословији „Света Три Јерарха“ у манастиру Крки. У чин ђакона, а потом у чин презвитера, рукоположио га је блажене успомене епископ бачки Никанор. Као парохијски свештеник, служио је светом Олтару двадесет три године у Раткову и седамнаест година у Силбашу.

У понедељак, 8. новембра 2021. године, на празник Светог великомученика Димитрија, у Световазнесенском храму у Кулпину, служено је опело новопрестављеном протојереју-ставрофору Паји Алтерову, умировљеном пароху силбашком.

Опело новопрестављеном проти Паји служио је протојереј Далибор Купусовић, архијерејски намесник врбашки, уз саслужење свештенства Епархије бачке. У својој беседи прота Далибор је између осталог истакао: „Прота Паја је у својој младости, када то није било нимало популарно, а ни лако, одлучио да носи мантију, крст и приводи верне Цркви. На том путу је наилазио на многе потешкоће, али је храбро носио своје бреме”. Опелу је присуствовао и др Јарослав Јаворњик, бискуп Словачке Евангеличке Цркве а. в.

По завршеном опелу извршен је опход око Световазнесенског храма у Кулпину. На православном гробљу у Кулпину, одслужен је мали помен, после чега се бираним речима од проте опростио и презвитер Зоран Регодић, кулпински парох.     


Вечан ти спомен, достојни блаженства и вечног молитвеног сећања, брате и оче наш Пајо!


Извор: Инфо-служба Епархије бачке