Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: У Јеванађељу је наука Господња


У недељу 19. по Духовима, када наша Света Црква молитвено прославља Свете оце 7. Васељенског сабора, као и Свете мученике Евлампија и Евлампију, Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин, служио је свету архијерејску Литургију у Храму Светог великомученика Георгија, у селу Пријевор код Чачка, у Архијерејском намесништву љубићком.

Његовом Преосвештенству су саслуживали Архијерејски намесник љубићки протојереј Никола Вучетић, парох прељински, јереј Бојан Сујић, парох при Храму Светог кнеза Лазара на Љубићу, јереј Иван Босић, парох миоковачки, протонамесник Александар Суботић, парох пријеворски, као и ђакон Стефан Симић. Певницу је предводио господин Иван Трајковић, а појали су и појци Храма Светог Георгија. По прочитаном  Јеванђељу, Епископ Јустин се сабраном верном народу обратио пригодном беседом, коју је почео речима да смо се данас сабрали у храму да видимо и разумемо, колико је у нашој моћи, шта то Бог хоће са нама.

– Јеванђеље и читава наука Господња усмерени су ка човеку и његовом спасењу. А од чега то треба Господ Бог наш да нас спасава – од греха, смрти и ђавола. Ми као људи свакога часа и свакога трена грешимо, а слобода од греха је могућа само тамо где је Вечни Бог. Иако је привидно лакше чинити грех, него добра дела, то није и спасоносније, па стога треба да се вежбамо у врлини, да одбацимо зло и да чинимо добро, рекао је Владика Јустин.

На Светој Литургији причестио се велики број верника, посебно деце. После Свете Литургије, припремљено је послужење за све присутне.


Извор: Епархија жичка