Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Сместимо Христа у своје срце


У суботу, 22. октобра 2022. године, када наша Црква молитвено прославља светог апостола Јакова и светог деспота Стефана, верни народ космајског намесништва сабрао се у храму Светог деспота Стефана у селу Бабе да дочека свог архијереја, Његово Преосвештенство Епископа шумадијског г. Јована.


Звучни запис беседе


Преосвећеном Владици саслуживали су: јеромонах Серафим (Рикановић) игуман манастира Тресије, протојереј ставрофор Радич Радичевић гост из митрополије београдско-карловачке, протојереј-ставрофор Маринко Радмило гост из епархије дизелдорфске, протојереј-ставрофор Драги Вешковац клирик епархије крушевачке, протојереј-ставрофор Ђорђе Трајковић умировљени парох из Минхена, протонаменсик Горан Лукић парох сопотски, јерођакон Василије (Старовлах) и ђакон Бојан Миленовић.

По прочитаном јеванђелском зачалу, Преосвећени Владика обратио се сабраном народу рекавши: Христа не треба да тражимо ни на небу, ни на земљи, ни под земљом, ако га на првом месту не тражимо у своме срцу, односно, ако га не нађемо у своме срцу. Јер срце човеково јесте најомиљенији дом Божији. У срцу је све – и добро и зло. А шта ће да преовлада зависи од нас самих. Зло не можемо никамо учинити пре него што смо сами себи учинили зло. Зато треба да обрадујемо Бога тако што ћемо Христа сместити у своје срце и да душа наша буде душа Христова и да срце наше буде срце Христово. 


Извор: Епархија шумадијска