Type Here to Get Search Results !

Божићна честитка катихете Бранислава Илића, о Божићу 2023. лета Господњег


"И Бог постаде човек и настани се међу нама, и видесмо славу Његову..." (Јн. 1, 14).

* * *

Повезан садржај:

Катихета Бранислав Илић: Божић – празник мира и љубави

Житија светих за 25. децембар / 7. јануар - РОЂЕЊЕ ГОСПОДА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА - БОЖИЋ


Славећи Бога човек истовремено уздиже и прославља себе и сву творевину Божију. Славећи мир Божји и живећи по њему, човек довршава дело Божије и доприноси обнови и подизању Царства Божјег на земљи.

Рођењем Христовим васпостављен је поредак и унета је хармонија у људску природу. Оваплоћењем Сина Божјег враћена је човеку целовитост. Божић је празник који Свети Јован Златоуст назива „часнијим и славнијим од свих празника и мајком свих празника“ јер је Рођење Христово почетак смисла живота човековог, први откривени смисао и истина о човеку и његовом вечном потенцијалу.

Уз ову Божићну честитку, упућујем и молитвене жеље за благословено ново 2024. лето доброте Господње, да и у времену која је пред нама сведимо љубав Богомладенца Христа, да ту љубав међусобно умножавамо и по њој живимо и деламо.  

Срећан и Богом благословен овај дан у који нам се роди Спас и Избавитељ Христос Господ! Са овим жељама и молитвама Богомладенцу Христу желим Вам свако истинско добро у Новој 2024. години доброте Господње!


МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!


Ваш брат и пријатељ у љубави Христовој,

Бранислав Илић, катихета