Type Here to Get Search Results !

Мошти Преподобног Јустина Ћелијског и икона Мајке Божје „Знамење” свечано дочекани у престоници

Звук звона београдског Вазнесењског храма свечано је огласио долазак светих моштију великог Божјег угодника из рода српског и једног од највећих православних богослова савременог доба, Преподобног Јустина Ћелијског.


Велика светиња је испраћена данас, са благословом Преосвећеног Епископа ваљевског г. Исихија, из манастира Ћелије, где се Свети ава Јустин подвизавао целе три деценије практично у кућном притвору под будним оком безбожничке комунистичке власти и њене тајне полиције. И ево безобалне радости и Божјег благослова! Вратио се Свети ава Јустин у свој Београд и то –  што је донедавно било незамисливо – уз почасну пратњу христољубивог војинства, елитних припадника Војске Србије!

Да радост житеља престонице буде умножена заслуга је и Високопреосвећеног Митрополита њујоршког и источноамеричког Руске Православне Заграничне Цркве г. Николаја, који је на благослов и молитвено укрепљење српском народу донео чудотворну икону Пресвете Богородице Знамење, која ће сутра, на Спасовдан, бити пронета у славској литији заједно са моштима Преподобног Јустина Ћелијског.

Колико је био свечан и торжествен дочек светиње толико је било и дирљиво поздравно слово Његовог Преосвештенства Епископа липљанског г. Доситеја, старешине Вазнесењског храма.

Уследило је свечано празнично бденије уз молитвено учешће руских заграничних и српских архијереја и многобројних верних, а међу њима и министра за бригу о породици и демографију гђе Милице Ђурђевић Стаменковски и државног секретара гђе Сање Лакић, чиме је престоница на најлепши могући начин ушла у празничну радост поводом прославе своје крсне славе, Вазнесења Господњег – Спасовдана.


Извор: Инфо-служба СПЦ