Type Here to Get Search Results !

Хор Преподобне мати Ангелине увеличао историјски и чудесни дан у манастиру Сомина

"Велики си Господе и чудесна су дела Твоја, и ни једна људска реч није кадра да опише сва чудеса Твоја"


Ове речи на најлепши начин описују историјско и чудесно сабрање у манастиру Сомина, 14. јула 2024. лета Господњег. Поводом освећења капеле иконе Мајке Божије “Умекшање злих срца”, свету архијерејску Литургији служио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Методије, о чему смо детаљно известили у прилогу ОВДЕ

Славословни, молитвени и духовни допринос у овом молитвеном сабрању својим милозвучним појањем пружио је никшићки хор Преподобне мати Ангелине којим више од две деценије предано и са љубављу руководи проф. Ана Бојић. Хор који носи име по једној од најомиљенијих светитељки из рода нашега, својим неуморним деловањем и ангелским појањем ревносно учествује у духовном и богослужбеном животу Цркве Божје у Црној Гори, како на канонском простору Митрополије црногорско-приморске, тако и Епархије будимљанско-никшићке, а неретко и у другим епархијама наше помесне Цркве. 

* * *

Све вести везане за хор Преподобне мати Ангелине из Никшића пратите на порталу "Ризница" у рубрици "Хор Преподобне мати Ангелине"