Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јован: Бог нас никада неће оставити


У уторак 30. јула 2024. године, када наша Света Црква прославља Свету Великомученицу Марину, у народу познатију као Огњену Марију, Његово Високопреосвештенство Митрополит шумадијски Господин Јован, служио је свету архијерејску Литургију у Горњој Сабанти поводом славе храма који се налазу у овом левачком месту.


Звучни запис беседе


Високопреосвећеном су саслуживали: Архимандрит Онуфрије (Вранић), протојереј-ставрофор Милић Марковић, протојереј Дејан Марковић, јереј Зоран Гојић, јереј Александар Јаћимовић, јереј Горан Јовановић и ђакон Небијша Јаковљевић. На прозбе је одговарала мати Тавита, игуманија манастира Липар са сестринством.

- Ми хришћани би требали да знамо да Бог награђује све оне који верују у Њега и који му са вером прилазе, све оне који издржавају све недаће, патње и муке у овом животу јер ми имамо у себи Христа, јеванђеље, Цркву, угоднике Божије. Бог нас никада неће оставити, ако ми њега не оставимо први. Безброј пута у нашем животу се Бог показује као милостиви отац, као онај који се не одриче човека као иконе Своје и безброј пута шаље помоћ да поднесу муке и невоље. Само треба да завапимо Богу вером, а она нас чини смелим да му завапимо. Он на сваку нашу љубав узвраћа божанском љубављу - рекао је у беседи Митрополит Јован. 


Извор: Епархија шумадијска