Type Here to Get Search Results !

Протонамесник Филип Јаковљевић: Живот вечни је заједница са Богом кроз Исуса Христа


Свето јеванђеље Недеље шесте по Васкрсу (Јн 17, 1- 13) садржи последње обраћање Господа Христа небеском Оцу, илити Његову последњу молитву пред страдање. 


Звучни запис разговора


„Ми не можемо доћи Оцу небеском никако другачије, него преко Христа. Христос Му се обраћа онако као што се дете обраћа свом родитељу, чиме показује највећу блискост која постоји између Њега и Бога“, рекао је протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Епископа ваљевског г. Исихија, тумачећи овај одломак, који се још назива и Првосвештеничка молитва. 

Отац Господа Христа је Бог истине, доброте и човекољубља, док насупрот Њему стоји „отац лажи“, којег Христос помиње у дискусијама са Својим противницима. Речи које Христос изговара:“Дошао је час…“ односе се на час Његове земаљске смрти у којем се Он с љубављу моли за све људе за шта је мала вероватноћа да би ико од нас учинио суочен са животном опасношћу, указао је отац Филип Јаковљевић. 

„Живот вечни, о коме Спаситељ говори, је заједница са Богом кроз Исуса Христа у Духу Светом. То није никаква форма и не смемо дозволити да га тако доживљавамо, јер онда ћемо личити на оне који су разапели Христа“, истакао је поред осталог протонамесник Филип Јаковљевић, приближивши слушаоцима Радија Источник смисао једне од несумњиво за тумачење најзахтевнијих јеванђељских прича.


Извор: Радио Источник

Рубрика