Type Here to Get Search Results !

Светодуховска радост у Богородичином храму на Расини


”Данас нас сабра благодат Светога Духа…” су речи које налепше осликавају празник и догађај у дому Пресвете Богородице, у храму посвећеном Њеном славном Покрову. 


На обали реке Расине, подно Јастрепца, сабрала се Црква Христова око свог Архипастира, Архиепископа и Митрополита Господина Давида, да узнесе бескрвну жртву Христову и да Њиви Господњој подари новог свештенослужитеља. Високопреосвећеном Митрополиту Давиду саслуживали су свештенослужитељи града Крушевца на челу са Архијерејским намесником, протојерејем Владицом Столићем.

На светој Литургији, руком Архиепископа и Митрополита крушевачког Господина Давида рукопложен је у чин презвитера дугогодишњи ђакон ове цркве Никола Ракић. Литургијаком слављу присуствовао је градоначелник Града Крушевца господин Иван Манојловић са супругом.

Светолитургијска радост настављена је у гостопримници храма Трпезом Љубави где се присутнима обратио новопостављени старешина храма, протојереј Јован Вуковић.

Ово Духовско сабрање завршено је многољетсвијем Архиепископу и Митрополиту крушеваком Давиду и новорукоположеном свештенослужитељу Николи Ракићу.


Извор: Епархија крушевачка