Type Here to Get Search Results !

Духовна радост у манастиру Бистрица надомак Нове Вароши

Његово Високопреосвештенство Архиепископ милешевски г. Атанасије служио је у уторак 25. јуна 2024. године, на Духовски уторак, Свету архијерејску Литургију у манастиру Свете Тројице у Бистрици код Нове Вароши. Саслуживали су јереј Мирослав Михајиловић и протођакон Иван Савић.


Звучни запис беседе


Након заамвоне молитве освештани су славски дарови и преломљен славски колач.

Високопреосвећени се у пастирској беседи осврнуо на данас прочитани одељак из Светог Писма, рекавши, између осталог: – Господ нам је дао Светога Духа Утешитеља, Духа мудрости, Духа разума, који је снага свих оних који верују у Њега. Данас смо чули речи апостола Павла који нам поручује да се владамо као деца Светлости, јер Дух наш Свети упућује нас на то. И онда када Њега имамо, и у оваком свету, мрачном и тешком, тегобном, оптерећеном разним недостацима и болестима, можемо само Божијом помоћи истрајати и осмислити свој живот на прави начин, односно, можемо остварити оно на шта нас Христос позива, а Он нас позива у Царство Небеско, да будемо грађани тога Царства.

– Апостоли, који су имали мудрост којој није могла парирати никакав земаљска мудрост, освојили су свет својом проповеђу. Јер, они принципи које је Господ дао јачи су од световни. На првом месту то је љубав, према Богу и према ближњима. Према Богу и Божијој творевини.

– У смутним временима се највише показује да се од нас тражи да живимо као деца Светлости, Христова деца и Духа Његовог Светог. Зато, нека нас Господ и даље укрепљује у свакој врлини која је од Њега, истакао је Високопреосвећени.

За све учеснике Божанске Литургије приређена је и трпеза љубави.


Извор: Епархија милешевска