Type Here to Get Search Results !

Увођење у дужност новог пароха у Надаљу


У другу недељу Великог поста, 4. марта 2018. године, свету Литургију у надаљском храму Рођења Светог Јована Крститеља, служио је протопрезвитер Дејан Станојев, архијерејски намесник бечејски, уз саслужење протопрезвитерâ Драгомира Трифуновића, пароха туријског, Јована Кезана, првог пароха србобранског, и презвитера Срђана Јанковића, новопостављеног пароха надаљског.




По прочитаном зачалу Јеванђеља беседио је отац Дејан, који је и прочитао акт Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина Иринеја о постављењу презвитера Срђана Јанковића за пароха при храму Рођења Светог Јована Крститеља.

Отац Дејан је пожелео новопостављеном пароху у Надаљу успех у пастирском раду и позвао је вернике да помогну пароху у новој средини. Такође, отац Дејан је захвалио протопрезвитеру Драгомиру Трифуновићу на опслуживању надаљске парохије.

Презвитер Срђан Јанковић је упутио речи благодарности владици Иринеју на указаном поверењу да службује у Надаљу и пригодним речима поздравио је присутно свештенство и парохијане.