Type Here to Get Search Results !

Слава храма Светог великомученика кнеза Лазара у Земун Пољу


По благослову Његове Светости патријарха српског Иринеја, светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник земунско-новобеоградски протојереј-ставрофор Божо Бакајлић, уз саслужење свештеника:  протојереја Небојше Тополића, Драшка Тепавца, протонамесника Гојка Ракаса, јерејa Луке Верића, Анђелка Додера, Мирка Ранисављевића, Бориса Савића,  Николе Гаврића, Далибора Стојадиновића, протођакона Стевана Рапајића и ђакона Синише Дувњака.




Протојереј Божо Бакјалић је пренео благослов и поздрав Његове Светости патријарха Иринеја и честитао у његово име братству храма и сабраном народу овај велики празник. 

На крају Литургије, старешина храма протојереј Раде Јовић захвалио је архијерејском намеснику и служашчим свештеницима на љубави и труду што су својим присуством увеличали прославу храмовне славе. Он је у свом обраћању поздравио г. Дамира Ковачевића, заменика председника Општине Земун. и том приликом објавио почетак радова на изградњи спомен-бисте протојереју др Радославу Грујићу која ће бити постављена у порти Лазарице. Покровитељ подизања бисте је Општина Земун, а планира се да се освећење ове спомен-бисте обави следеће године на Видовдан. 

Домаћин славе био је г. Саша Богавац са породицом, а молитвено сабрање су  својим присуством увеличали:  представник Римокатоличке Цркве земунски, жупник и декан Јозо Дуспара, припадници Војске Србије и специјално антитерористичке  јединице МУП- а Србије, као и представници Института за кукуруз из Земун Поља који је и ктитор овог храма.