Type Here to Get Search Results !

Државни секретар Ватикана у посети Црној Гори и Србији

 
Државни секретар Пјетро Паролин сусрешће се са црквеним великодостојницима и државницима ових двеју земаља и отвориће ново седиште Међународне бискупске конференције.

Ватикански државни секретар кардинал Пјетро Паролин налази се ове недеље први пут у посети Црној Гори и Србији. Наводи се да је циљ његовог доласка јачање односа са Ватиканом и подршка овдашњим Црквама, наводи се на порталу Ватикан Њуз.

Кардинал Паролин ће најпре бити у посети Црној Гори почев од среде, а суботу и недељу провешће у Србији.

У Црној Гори ће ватикански дипломата водити разговоре са председником државе Милом Ђукановићем, председником Владе Душком Марковићем и другим политичарима. У његовом програму стоји: служење мисе, сусрет са свештенством Барске надбискупије, с верницима Католичке и Православне Цркве, као и са муслиманима.

У суботу ће високог госта примити председник Републике Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић. У Србији ће у недељу одслужити мису у Новом Саду, а у наставку ће осветити ново седиште Међународне бискупске конференције Светих Ћирила и Методија, коју сачињавају бискупи Србије, Црне Горе и Македоније.