Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим: Дарови Тела и Крви Господње су наш залог за живот у заједници Божјој


У недељу, 31. јануара 2021. године, када Црква слави Светог Атанасија Великог, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је Свету архијерејску Литургију у манастиру Успења Пресвете Богородице у Даљ Планини.


Епископу Херувиму саслуживали су архимандрит Мирон (Вучићевић), настојатељ манастира, протојереј-ставрофор Јован Клајић, парох у пензији, ђакон Војислав Николић, ђакон при дворској капели у Даљу и ђакон Здравко Бошковић.

По одслуженој Светој Литургији Епископ Херувим је беседио:

У име Оца и Сина и Светога Духа!

Драга браћо и сестре, нека вам је на здравље и на спасење Света Литургија, нека је благословено име Господње од сада и кроз све векове. Нека нас Господ својом великом милошћу и неизмерном љубављу увек благосиља и даје нам дарове за вечни живот. Дарови Тела и Крви Господње су наш залог за живот у заједници Божјој. Наше биће треба имати димензију вечности јер нас је Бог за то и створио. Пролазни смо у овом свету и живимо овај живот као припрему за вечност, створени смо да бисмо примили дарове вечнога живота који се иконизују управо на Светој Литургији која нам је дата као предукус Небеског Царства.

Када дође на земљу Бог неће гледати да ли смо белци или црнци, Срби или Хрвати, гледаће наша дела. Ако не чинимо дела достојна човека не можемо ни окусити благослов. Нека би Господ дао да се напојимо са Извора живота, са Извора јеванђелских истина које требају да су темељ свих оних који желе да живе у Христу. Нека Господње име буде благословено, да благосиљамо Бога а благодат Божја да буде са свима нама, од сада и кроз сву вечност! Амин.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска