Type Here to Get Search Results !

Беч: Вечерња служба и канон Светом Ави Јустину у Саборном храму


У петак, 04. фебруара 2022. године у Саборном храму Светог Саве, у молитвеном присиству Епископа Андреја служена је Вечерња служба са каноном Светом Ави Јустину. Вечерњу службу са каноном служио је настојатељ Саборног храма, јереј Филип Милуновић. Велики број верног народа је дошао те вечери да се моли и поклони моштима Светог Аве Јустина.


Након службе, Епископ Андреј се обратио присутном народу и заблагодарио им што су дошли у великом броју.

Владика Андреј је исто тако заблагодарио блаженопочившем Епископу Лаврентију и игуманији манастира Ћелије, мати Гликерији, што су омогућили да бечки Срби добију део моштију Светог Аве Јустина.

Владика Андреј исто тако је нагласио колико је Свети Ава Јустин значајан по својим написаним делима, издвојивши житије Светог Саве. Саме речи Епископа Андреја су биле пуне љубави и среће што има таквог Светитеља, који је у детаљима описао живот Светог Саве.

Обавештавамо народ де ће и у будуће сваког петка бити служена Вечерња служба са каноном и да ће након канона народ моћи прићи и целивати Свете Мошти.

Канон ће бити служен Светом Ави Јустину све до преноса моштију у бечки храм Васкрсења Христовог, а потом ће се наставити са каноном Светом Владици Николају.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска