Type Here to Get Search Results !

Епископ Стефан: Исцељујмо се Часним Крстом

 

На празник Воздвижења Часног Крста – Крстовдан, у Николајевској цркви у Земуну служена је Света Архијерејска Литургија, поводом заветне славе општине Земун. Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ ремезијански г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија уз саслужење свештенства АЕМ и свештенства Епархије сремске.

Говорећи о данашњем великом празнику Воздвижењу Часног Крста Епископ Стефан је истакао да „Ми тај Часни Крст подижемо зато што се у историји десило да се сачувао Часни Крст. Када кажемо часни Крст мислимо на онај дрвени Крст на којем је Господ сам страдао. Тај Крст је уздигнут више пута у историји нашег човечанства и делови тог Крста се налазе у многим светињама“, навео је Епископ Стефан.

Пре Христа распеће на крсту је била најсрамнија казна, најсрамније место на коме је човек могао да страда, навео је Епископ Стефан додавши да „ Господ, као што каже у Светом Јеванђељу „Камен који одбацише зидари постаде угаони“ управо оно што је најгоре и најлошије, Господ прославља и бива најбоље“.

На крају своје беседе Епископ Стефан је окупљеном верном народу поручио: „Ако смо болесни ма од које болести душевне или телесне, да се молимо да ће нас сила Часнога Крста и Онога који је распет на том Крсту спасавати и да ће нам давати благостање и овде благословени живот“.

Светом сабрању присуствовали су представници општине Земун.

Данашњи празник је својим појањем улепшао хор Николајевске цркве под руководством диригента Светозара Вујића.


Извор: Радио Слово љубве